ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ, Κατσαδήμα Γεωργία ΠΕ 80
Σελίδες
Αρχική σελίδα
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ
E- twinning quality label
E-twinning the best
ΟΙΚ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
MyOpenWebQuest (University of Peloponissos)
ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ασκήσεις και βίντεο)
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014
ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (αντιστοίχιση)
Συνήθεις μέθοδοι συντήρησης τροφίμων
Index
=>
Συνήθεις μέθοδοι συντήρησης τροφίμων
ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ
Έλεγχος
Κοινή ψύξη
Αντιστοιχίστε:
Η θερμοκρασία είναι 4-8oC τα τρόφιμα μπορούν να συντηρηθούν για μερικές ημέρες.
Στις θερμοκρασίες της , αφενός παρεμποδίζεται η δράση των ενζύμων, και αφετέρου δεν μπορούν να αναπτυχθούν οι μικροοργανισμοί
Τα τρόφιμα θερμαίνονται (στους 60-85oC, ανάλογα με το τρόφιμο), με σκοπό να θανατωθούν όλοι οι παθογόνοι και κάποιοι από τους μη παθογόνους μικροοργανισμούς που υπάρχουν σ αυτά
Η επεξεργασία αυτή είναι πολύ έντονη, με αποτέλεσμα πολλές φορές να υποβαθμίζεται το τρόφιμο ποιοτικά σε μεγάλο βαθμό
Επισημαίνονται στις συσκευασίες των τροφίμων είτε με το όνομά τους είτε με τον κωδικό "Ε" και έναν αριθμό (π.χ. Ε 202)
Κατάψυξη
Αντιστοιχίστε:
Η θερμοκρασία είναι 4-8oC τα τρόφιμα μπορούν να συντηρηθούν για μερικές ημέρες.
Στις θερμοκρασίες της , αφενός παρεμποδίζεται η δράση των ενζύμων, και αφετέρου δεν μπορούν να αναπτυχθούν οι μικροοργανισμοί
Τα τρόφιμα θερμαίνονται (στους 60-85oC, ανάλογα με το τρόφιμο), με σκοπό να θανατωθούν όλοι οι παθογόνοι και κάποιοι από τους μη παθογόνους μικροοργανισμούς που υπάρχουν σ αυτά
Η επεξεργασία αυτή είναι πολύ έντονη, με αποτέλεσμα πολλές φορές να υποβαθμίζεται το τρόφιμο ποιοτικά σε μεγάλο βαθμό
Επισημαίνονται στις συσκευασίες των τροφίμων είτε με το όνομά τους είτε με τον κωδικό "Ε" και έναν αριθμό (π.χ. Ε 202)
Παστερίωση
Αντιστοιχίστε:
Η θερμοκρασία είναι 4-8oC τα τρόφιμα μπορούν να συντηρηθούν για μερικές ημέρες.
Στις θερμοκρασίες της , αφενός παρεμποδίζεται η δράση των ενζύμων, και αφετέρου δεν μπορούν να αναπτυχθούν οι μικροοργανισμοί
Τα τρόφιμα θερμαίνονται (στους 60-85oC, ανάλογα με το τρόφιμο), με σκοπό να θανατωθούν όλοι οι παθογόνοι και κάποιοι από τους μη παθογόνους μικροοργανισμούς που υπάρχουν σ αυτά
Η επεξεργασία αυτή είναι πολύ έντονη, με αποτέλεσμα πολλές φορές να υποβαθμίζεται το τρόφιμο ποιοτικά σε μεγάλο βαθμό
Επισημαίνονται στις συσκευασίες των τροφίμων είτε με το όνομά τους είτε με τον κωδικό "Ε" και έναν αριθμό (π.χ. Ε 202)
Χημικά συντηρητικά
Αντιστοιχίστε:
Η θερμοκρασία είναι 4-8oC τα τρόφιμα μπορούν να συντηρηθούν για μερικές ημέρες.
Στις θερμοκρασίες της , αφενός παρεμποδίζεται η δράση των ενζύμων, και αφετέρου δεν μπορούν να αναπτυχθούν οι μικροοργανισμοί
Τα τρόφιμα θερμαίνονται (στους 60-85oC, ανάλογα με το τρόφιμο), με σκοπό να θανατωθούν όλοι οι παθογόνοι και κάποιοι από τους μη παθογόνους μικροοργανισμούς που υπάρχουν σ αυτά
Η επεξεργασία αυτή είναι πολύ έντονη, με αποτέλεσμα πολλές φορές να υποβαθμίζεται το τρόφιμο ποιοτικά σε μεγάλο βαθμό
Επισημαίνονται στις συσκευασίες των τροφίμων είτε με το όνομά τους είτε με τον κωδικό "Ε" και έναν αριθμό (π.χ. Ε 202)
Κονσερβοποίηση
Αντιστοιχίστε:
Η θερμοκρασία είναι 4-8oC τα τρόφιμα μπορούν να συντηρηθούν για μερικές ημέρες.
Στις θερμοκρασίες της , αφενός παρεμποδίζεται η δράση των ενζύμων, και αφετέρου δεν μπορούν να αναπτυχθούν οι μικροοργανισμοί
Τα τρόφιμα θερμαίνονται (στους 60-85oC, ανάλογα με το τρόφιμο), με σκοπό να θανατωθούν όλοι οι παθογόνοι και κάποιοι από τους μη παθογόνους μικροοργανισμούς που υπάρχουν σ αυτά
Η επεξεργασία αυτή είναι πολύ έντονη, με αποτέλεσμα πολλές φορές να υποβαθμίζεται το τρόφιμο ποιοτικά σε μεγάλο βαθμό
Επισημαίνονται στις συσκευασίες των τροφίμων είτε με το όνομά τους είτε με τον κωδικό "Ε" και έναν αριθμό (π.χ. Ε 202)
Έλεγχος
OK
Index
=>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη ανάρτηση
Παλαιότερη Ανάρτηση
Αρχική σελίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου